De truc van de chef om je air fryer-maaltijden eruit te laten zien alsof ze echt gebakken zijn.

fryer

Ondanks alle voordelen van de air fryer, is het resultaat soms niet wat je verwacht. Knapperig eten kan bijvoorbeeld soms te optimistisch zijn.

Volgens de Roemeense media Ziiare bestaat het risico dat kippenvleugels “papperig” worden of dat frietjes eruitzien als “in melk geweekte cornflakes”. De truc is echter om het voedsel licht in te vetten met olie voordat je het in het mandje van de frituurpan doet.

“Geen liters olie, maar slechts een theelepel of twee,” zegt de publicatie. “Geef vleugels, aardappelen of groenten een dun laagje olie, samen met de gewenste kruiden, voordat ze de machine bereiken en je zult verbaasd zijn hoeveel verschil deze kleine stap maakt,” suggereert het.

Volgens de vrijgegeven informatie wordt voedsel dat in een oliebad wordt gefrituurd volledig omhuld door olie, “waardoor het binnen enkele seconden knapperig wordt aan de buitenkant”. Het resultaat in de airfryer is daarom compleet anders, maar “het voedsel invetten met een beetje olie houdt het systeem voor de gek en geeft een vergelijkbaar effect”. “Een soort snelle bruining die gefrituurd voedsel van nature krijgt”.

Niet alle voedingsmiddelen hebben echter olie nodig voordat ze in het apparaat worden bereid. Ze worden vooral aanbevolen voor verse ingrediënten, zoals vlees, groenten en alles met paneermeel of een buitenlaag. “Dat zijn ideale kandidaten.”

De media adviseren niet te veel olie te gebruiken. “Te veel kan rook produceren of voedsel zacht in plaats van knapperig maken,” concludeert de publicatie. “Een lichte coating, gelijkmatig verdeeld, is alles wat je nodig hebt om de frituurtextuur te krijgen.”