Dit is de belangrijkste reden waarom de friteuse misschien niet de bondgenoot is die u zoekt
Het trendy huishoudelijke apparaat is ongetwijfeld de air fryer: dit item tussen een magnetron en een oven kwam in ons leven met de belofte van een evenwichtig dieet en een veel fittere levensstijl , maar na verloop van tijd is bewezen dat de aanwezigheid ervan in de keuken alleen niet genoeg is om de verandering van gewoonten teweeg te brengen die we allemaal zo graag willen.
Door de rage van de air fryer hebben veel huishoudens nu dit apparaat, waarmee voedsel kan worden ‘gebakken’ zonder olie te gebruiken en met veel minder elektriciteit, maar volgens experts is het niet zo heilzaam als het lijkt.
Redenen van deskundigen om air fryers te vermijden
De meest succesvolle apotheker en diëtiste op televisie, Boticaria García, heeft op La Sexta gesproken over dit apparaat, dat elke andere manier van voedsel bereiden is gaan vervangen door een gezondere optie.
Hoewel ze erkent dat “het minder olie verbruikt, goed is voor de gezondheid en goed voor de portemonnee en er zijn minder giftige stoffen voor het frituren”, wilde Boticaria ook duidelijk maken dat het nadelen heeft.
Vanuit het oogpunt van de voedingsspecialist “duurt de airfryer langer, heeft de grootte van het apparaat invloed op de porties en is het niet geschikt voor alle producten”.
Naast de tijd die dit apparaat nodig heeft om voedsel te bereiden, wilde de expert zich ook richten op een andere kwestie: “Het hangt af van wat we thuis meestal koken. Als je veel gefrituurd voedsel eet, dan zal het je helpen om de hoeveelheid olie te verminderen, maar als je niet veel gefrituurd voedsel eet en je begint te stoppen met stomen of verse groenten te koken door dingen in de pan te doen, dan zal het dat niet doen. Het kan averechts werken.